Kardemombroodjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kardemombroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kardemombroodjes uit 'Leila Bakt'

bereiding
  1. 1

    Wrijf in een vijzel de kardemompeulen fijn. Verwarm de kardemom en de melk in een steelpannetje tot circa 38°C.

  2. 2

    Verkruimel de gist boven een kom en roer hem glad met de melk, de suiker, het zout, de boter en het ei.

  3. 3

    Voeg beetje bij beetje het meel toe en meng alles tot een glad en elastisch deeg.

  4. 4

    Laat het deeg met een theedoek afgedekt 45-60 minuten rijzen, of tot het in volume is verdubbeld.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. 6

    Leg het deeg op een schoon, licht met meel bestoven werkvlak en maak er broodjes naar keuze van.

  7. 7

    Rol het deeg op als voor een opgerolde koek en snijd het in stukjes van 4-5 centimeter dik. Doe hetzelfde met de andere portie deeg en de rest van de bosbessen.

  8. 8

    Zet papieren caisses in een muffinplaat of op een bakplaat en leg de broodjes erin.

  9. 9

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  10. 10

    Laat de broodjes onafgedekt 45-60 minuten rijzen of tot ze in volume zijn verdubbeld.

  11. 11

    Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met geschaafde amandelen. Bak ze onder in de oven in circa 10 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Wrijf in een vijzel de kardemompeulen fijn. Verwarm de kardemom en de melk in een steelpannetje tot circa 38°C.

  2. 2

    Verkruimel de gist boven een kom en roer hem glad met de melk, de suiker, het zout, de boter en het ei.

  3. 3

    Voeg beetje bij beetje het meel toe en meng alles tot een glad en elastisch deeg.

  4. 4

    Laat het deeg met een theedoek afgedekt 45-60 minuten rijzen, of tot het in volume is verdubbeld.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. 6

    Leg het deeg op een schoon, licht met meel bestoven werkvlak en maak er broodjes naar keuze van.

  7. 7

    Rol het deeg op als voor een opgerolde koek en snijd het in stukjes van 4-5 centimeter dik. Doe hetzelfde met de andere portie deeg en de rest van de bosbessen.

  8. 8

    Zet papieren caisses in een muffinplaat of op een bakplaat en leg de broodjes erin.

  9. 9

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  10. 10

    Laat de broodjes onafgedekt 45-60 minuten rijzen of tot ze in volume zijn verdubbeld.

  11. 11

    Bestrijk ze met losgeklopt ei en bestrooi ze met geschaafde amandelen. Bak ze onder in de oven in circa 10 minuten goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.