Recept

Klassiek Italiaanse ossobuco

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassiek Italiaans gerechtje op basis van kalfsschenkel. Serveer 'm traditioneel met saffraanrisotto (of met pasta, da's ook lekker).

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten schoon. Schil de wortel en snij in stukjes. Snij de selderij, met wat blad, fijn. Pel en snipper de ui en de knoflook.

  2. 2

    Kruid de kalfsschenkels met peper en zout, wentel ze in bloem. Fruit de knoflook glazig in boter met olijfolie. Bak de kalfsschenkels (eventueel in porties) goudbruin. Schep het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Voeg de ui, de wortel en de selderij bij het braadvocht van het vlees. Stoof de groenten ongeveer 3 minuten op matig vuur. Leg het vlees weer bij in de pan. Voeg de wijn met de tomatenblokjes, tijm en laurier toe. Schenk er dan de bouillon bij.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat afgedekt in de oven 90 minuten garen, tot het vlees zacht is. Roer regelmatig om en voeg eventueel nog wat meer vocht toe.

  5. 5

    Meng alle ingrediënten voor de gremolata. Schep het vlees met een schuimspaan uit de pan en laat de saus naar smaak verder indikken. Leg het vlees terug in de pan en werk af met de gremolata. Lekker met stokbrood, pasta of risotto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassiek Italiaanse ossobuco

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!