Recept

Ossobuco van kalkoen met gremolata

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een verrassende, Italiaanse versie van de traditionele kerstkalkoen.

bereiding
 1. 1

  Kruid het vlees met peper en zout en wentel het in de bloem.

 2. 2

  Verhit de olie in een braadpan met hoge rand. Bak de schenkels aan beide kanten goudbruin op een hoog vuur. Haal het vlees uit de pan en zet aan de kant.

 3. 3

  Pel en snipper de uien en de knoflook. Spoel de selderstengels en snij ze in blokjes. Schil de wortelen en snij ze in blokjes.

 4. 4

  Stoof alle groenten in de pan van het vlees. Leg het vlees op de gestoofde groenten. Voeg er de laurier, de witte wijn, de bouillon en de passata aan toe. Laat het geheel 1 uur rustig sudderen op een zacht vuur.

 5. 5

  Overgiet de couscous met kokend water tot de korrels onder staan. Brokkel er het bouillonblokje bij en voeg ook de olijfolie toe. Maak de couscous los met een vork en laat hem nog enkele minuten wellen.

 6. 6

  Spoel ondertussen de tomaten, de komkommer, de paprika, de munt en de peterselie. Snij de tomaten, de komkommer en de paprika in kleine blokjes. Hak de munt en de peterselie fijn. Meng alle groenten en kruiden samen met de rozijnen onder de couscous. Pers er de citroen over uit en kruid met peper en zout.

 7. 7

  Maak de gremolata. Spoel de peterselie en hak fijn. Pel en pers de knoflook. Meng de peterselie met de knoflook en de geraspte citroenschil.

 8. 8

  Kruid tot slot de ossobuco goed met peper en zout. Serveer ’m met de taboulé en de gremolata.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ossobuco van kalkoen met gremolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!