• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Flensjes met prei en bacon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Origineel gevuld

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de prei schoon, snij ze in ringen. Snipper de knoflook. Rasp de gruyère.

  2. 2

    Verwarm de oven op 70° C. Zet er de serveerborden in. 

  3. 3

    Vermeng beide bloemsoorten en roer er wat zout door. Doe er de melk en de eieren bij, en zoveel water als nodig om een glad deeg te verkrijgen. Laat 30 minuten rusten. 

  4. 4

    Bak flensjes van het deeg. Hou ze warm in de oven.

  5. 5

    Bak de bacon knapperig in wat olie. Doe er de prei en de knoflook bij, fruit even mee. Breng op smaak met peper. Neem van het vuur en roer er de kaas en de room door. 

  6. 6

    Vouw de flensjes in vieren, zodat je puntzakjes hebt. Vul ze met het preimengsel en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de prei schoon, snij ze in ringen. Snipper de knoflook. Rasp de gruyère.

  2. 2

    Verwarm de oven op 70° C. Zet er de serveerborden in. 

  3. 3

    Vermeng beide bloemsoorten en roer er wat zout door. Doe er de melk en de eieren bij, en zoveel water als nodig om een glad deeg te verkrijgen. Laat 30 minuten rusten. 

  4. 4

    Bak flensjes van het deeg. Hou ze warm in de oven.

  5. 5

    Bak de bacon knapperig in wat olie. Doe er de prei en de knoflook bij, fruit even mee. Breng op smaak met peper. Neem van het vuur en roer er de kaas en de room door. 

  6. 6

    Vouw de flensjes in vieren, zodat je puntzakjes hebt. Vul ze met het preimengsel en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.