Cock-a-leekie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Cock-a-leekie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Schotse kip met prei en bacon

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schraap de worteltjes.

    Spoel de prei, snij het wit en een beetje van het groen in schuine plakken van 4 tot 5 cm.

    Pel de ui en snij 'm in fijne ringen.

  2. 2

    Blancheer de worteltjes 5 minuten in gezouten water.

  3. 3

    Breng de bouillon aan de kook met de ui. Doe er de gekruide kippenbouten bij. Dek af en laat 20 minuten sudderen tegen de kook aan. Voeg er de prei en de wortelen aan toe. Laat nog 5 minuten, afgedekt, zacht koken.

  4. 4

    Bak de spekblokjes knapperig in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. 5

    Haal de kip en de groenten uit de bouillon en zeef ze. Laat ze tot de helft inkoken. Doe er de room bij. Laat tot ongeveer de helft inkoken.

  6. 6

    Doe er de kip en de groenten weer bij, en de bacon. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog even goed doorwarmen.

  7. 7

    Werk royaal af met gehakte peterselie. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schraap de worteltjes.

    Spoel de prei, snij het wit en een beetje van het groen in schuine plakken van 4 tot 5 cm.

    Pel de ui en snij 'm in fijne ringen.

  2. 2

    Blancheer de worteltjes 5 minuten in gezouten water.

  3. 3

    Breng de bouillon aan de kook met de ui. Doe er de gekruide kippenbouten bij. Dek af en laat 20 minuten sudderen tegen de kook aan. Voeg er de prei en de wortelen aan toe. Laat nog 5 minuten, afgedekt, zacht koken.

  4. 4

    Bak de spekblokjes knapperig in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  5. 5

    Haal de kip en de groenten uit de bouillon en zeef ze. Laat ze tot de helft inkoken. Doe er de room bij. Laat tot ongeveer de helft inkoken.

  6. 6

    Doe er de kip en de groenten weer bij, en de bacon. Kruid naar smaak met peper en zout. Laat nog even goed doorwarmen.

  7. 7

    Werk royaal af met gehakte peterselie. Serveer goed heet.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.