Recept

Witte chocoladekersttaartjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. 2

    Klop voor het deeg de eiwitten stijf, voeg de suiker toe en klop verder tot een glanzende massa. Meng het amandelpoeder met de poedersuiker, spatel voorzichtig door het eiwit. Voeg ook de witte chocolade toe. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit 20 rondjes van 6 cm diameter op een ingevette bakplaat.

  3. 3

    Laat de deegrondjes 30 minuten drogen en zet ze dan 30 minuten in de oven. Haal na 15 minuten de bakplaat even uit de oven en draai alle koekjes om, zodat ze aan alle kanten even goed gebakken worden. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

  4. 4

    Splits de eieren voor de vulling. Klop de eiwitten stijf met 45 g suiker tot je een glanzende massa krijgt. Breng de melk aan de kook. Klop de eidooiers schuimig met de rest van de suiker, voeg er de warme melk aan toe en zet op een zacht vuurtje. Blijf roeren tot je een dikke crème krijgt. Haal de pan van het vuur en blijf roeren tot de crème is afgekoeld.

  5. 5

    Smelt de witte chocolade. Meng de mascarpone met de boter en roer er de gesmolten chocolade door. Voeg het afgekoelde eimengsel toe en spatel er dan voorzichtig de eiwitsneeuw door. Laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  6. 6

    Leg de gebakjes naast elkaar op een serveerschaal. Vul een spuitzak met de mascarponecrème en spuit een dikke laag op de helft van de koekjes. Dek af met een tweede koekje en druk goed aan. Bestrooi met poedersuiker en versier naar smaak met figuurtjes van rolfondant. Laat verder opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witte chocoladekersttaartjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!