Recept

Frangipane met krieken en pecannoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke combinatie van smaken

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het zanddeeg. Meng daarvoor de boter met de suiker. Voeg het ei toe en meng goed. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder toe, en kneed tot een stevig deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens een uur rusten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 165°C.

  3. 3

    Haal het deeg uit de koelkast en laat 5 minuten rusten op kamertemperatuur. Rol het dan uit. Leg een bakring (of tien kleine bakringen) op een bakplaat, bekleed de ring(en) met bakpapier en leg een laagje zanddeeg op de bodem.

  4. 4

    Meng alle ingrediënten voor het frangipanedeeg (200 g boter, 3 eieren, 400 g broyage, 50 g boter, enkele druppels amandelextract) tot een licht kruimig beslag.

    Broyage is een mengsel van amandelpoeder en poedersuiker.

  5. 5

    Leg op de zanddeegbodem een dun laagje cake of biscuit (om het vocht van het fruitlaagje op te vangen). Smeer afgeslapte marsepein dun uit op de cake en leg er een flinke laag noordkrieken op. Dek af met het frangipanedeeg.

  6. 6

    Versier de taartjes met halve of hele pecannoten en zet de bakplaat met de taartjes 40 minuten in de oven. Laat de taart even afkoelen, ontvorm, en werk ze af met afdekgelei of verwarmde confituur. Bestrooi ze met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frangipane met krieken en pecannoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!