Recept

Chocoladecappuccino en macarons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Onweerstaanbaar op een koude dag!

bereiding
  1. 1

    Smelt de chocoladedruppels samen met de koffie au bain marie. Roer om en voeg de koffielikeur toe. Splits de eieren. Klop de eidooiers in een steelpannetje los met een beetje van de warme chocolade, voeg de rest van de chocolade toe en warm op een heel zacht vuurtje op. Roer goed tot het begint te dikken en giet het mengsel over in een grote mengkom.

  2. 2

    Klop de eiwitten met een mespunt suiker stijf. Klop erna 200 ml room stijf met de suiker. Meng 1/4 van de room door het chocolademengsel en spatel de rest samen met de opgeklopte eiwitten erdoor. Giet de koffieroom in glaasjes en zet ze 2 uur in de koelkast.

  3. 3

    Start met de koekjes. Verwarm de oven voor op 150°C. Klop met de mixer de eiwitten met een snuifje zout tot een schuimig mengsel. Verhoog de snelheid en voeg geleidelijk de suiker toe. Blijf mixen tot het mengsel glanzend wordt. Neem een zeefje en zeef het hazelnootpoeder, de oploskoffie en het cacaopoeder boven de kom.

  4. 4

    Doe het beslag in een spuitzak en spuit hoopjes ter grootte van een walnoot op een met bakpapier beklede ovenplaat. Laat zeker 2,5 cm ruimte tussen elke macaron. Schuif ze 15 tot 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

  5. 5

    Smelt de witte chocolade met een klontje boter in de microgolfoven. Laat dit in draadjes over de macarons vallen en druk er een chocoladeboon in.

  6. 6

    Meng zure room met de resterende slagroom en schep een lepel op de cappuccino’s.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!