Bananencake met zure room
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bananencake met zure room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal vieruurtje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakeblik goed in met boter en bestuif met bloem.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de kokosroom: 100 ml zure room, kokosmelk, 2 el suiker en de rum. Zet tot gebruik koel weg.

  3. 3

    Pel en prak de bananen. Roer de boter romig met de suiker en vanillesuiker. Klop de eieren los.

  4. 4

    Meng de eieren met de bananen, zure room en geraspte kokos. Roer er het boter-suikermengsel door. Zeef er de bloem bij en spatel ze er luchtig door.

  5. 5

    Doe het beslag in de vorm. Zet 50 tot 60 minuten in de oven (test met een prikker of de binnenkant droog is). Ontvorm en laat afkoelen. Serveer in plakjes, met de kokosroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakeblik goed in met boter en bestuif met bloem.

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de kokosroom: 100 ml zure room, kokosmelk, 2 el suiker en de rum. Zet tot gebruik koel weg.

  3. 3

    Pel en prak de bananen. Roer de boter romig met de suiker en vanillesuiker. Klop de eieren los.

  4. 4

    Meng de eieren met de bananen, zure room en geraspte kokos. Roer er het boter-suikermengsel door. Zeef er de bloem bij en spatel ze er luchtig door.

  5. 5

    Doe het beslag in de vorm. Zet 50 tot 60 minuten in de oven (test met een prikker of de binnenkant droog is). Ontvorm en laat afkoelen. Serveer in plakjes, met de kokosroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.