Recept

Bananencake met honing en kruiden

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal om die paar overgebleven bananen in te verwerken.

bereiding
  1. 1

    Laat de boter zacht worden, op kamertemperatuur. Pers de citroen uit. Pel de bananen, snij ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Leg op keukenpapier en laat opdrogen. Meng de boter met de bloemsuiker. Doe er dan de eieren, een na een, bij en klop goed los. Voeg er de honing aan toe.

  2. 2

    Meng in een andere kom de bloem met de gist, het vierkruidenpoeder, de chocolade en de noten. Doe er de plakjes banaan bij en spatel ze door het beslag. Meng met het botermengsel en laat 45 minuten rusten in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 210°C. Beboter een cakevorm en bestuif 'm met bloem, stort er het beslag in en bak 5 minuten in de oven. Verlaag dan de oventemperatuur naar 180°C. Bak nog 45 minuten. Dek af met bakpapier als de cake bovenaan te donker begint te kleuren. Laat wat afkoelen, ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bananencake met honing en kruiden
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Laat de boter zacht worden, op kamertemperatuur. Pers de citroen uit. Pel de bananen, snij ze in plakjes en besprenkel ze met citroensap. Leg op keukenpapier en laat opdrogen. Meng de boter met de bloemsuiker. Doe er dan de eieren, een na een, bij en klop goed los. Voeg er de honing aan toe.

  2. 2

    Meng in een andere kom de bloem met de gist, het vierkruidenpoeder, de chocolade en de noten. Doe er de plakjes banaan bij en spatel ze door het beslag. Meng met het botermengsel en laat 45 minuten rusten in de koelkast.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 210°C. Beboter een cakevorm en bestuif 'm met bloem, stort er het beslag in en bak 5 minuten in de oven. Verlaag dan de oventemperatuur naar 180°C. Bak nog 45 minuten. Dek af met bakpapier als de cake bovenaan te donker begint te kleuren. Laat wat afkoelen, ontvorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!