Focaccia basisrecept
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Focaccia basisrecept

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

'Leila Bakt' op Italiaanse wijze

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de gist boven een kom en roer hem glad met water, de olijfolie, de honing en het zout.

  2. 2

    Meng er beetje bij beetje het meel door, kneed alles tot een deeg en blijf 5 minuten kneden.

  3. 3

    Laat het deeg afgedekt met een theedoek circa 45 minuten rijzen of tot het in volume is verdubbeld.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 220°C.

    Leg het deeg op een licht met meel bestoven werkvlak en verdeel het in tweeën. Vorm elke portie tot een bal en druk die uit tot circa 1 centimeter dik.

  5. 5

    Vet een bakplaat in met olijfolie en bestrooi hem met zeezout. Leg de deegplakken op de bakplaat en dek ze af met een theedoek. Laat ze 30 minuten rijzen of tot ze in volume zijn verdubbeld.

  6. 6

    Druk met je vingers gaten in het deeg. Sprenkel er royaal olijfolie over en strooi er zeezout over. Voeg smaakmakers naar keuze toe.

  7. 7

    Bak de focaccia’s in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin.

  8. Variant met olijf en tomaat

  9. 8

    Druk voor het bakken eventueel kerstomaatjes en zwarte olijven in het deeg. Besprenkel royaal met olijfolie en strooi er zeezout over. Bak volgens de aanwijzingen hierboven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de gist boven een kom en roer hem glad met water, de olijfolie, de honing en het zout.

  2. 2

    Meng er beetje bij beetje het meel door, kneed alles tot een deeg en blijf 5 minuten kneden.

  3. 3

    Laat het deeg afgedekt met een theedoek circa 45 minuten rijzen of tot het in volume is verdubbeld.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 220°C.

    Leg het deeg op een licht met meel bestoven werkvlak en verdeel het in tweeën. Vorm elke portie tot een bal en druk die uit tot circa 1 centimeter dik.

  5. 5

    Vet een bakplaat in met olijfolie en bestrooi hem met zeezout. Leg de deegplakken op de bakplaat en dek ze af met een theedoek. Laat ze 30 minuten rijzen of tot ze in volume zijn verdubbeld.

  6. 6

    Druk met je vingers gaten in het deeg. Sprenkel er royaal olijfolie over en strooi er zeezout over. Voeg smaakmakers naar keuze toe.

  7. 7

    Bak de focaccia’s in het midden van de oven in circa 10 minuten goudbruin.

  8. Variant met olijf en tomaat

  9. 8

    Druk voor het bakken eventueel kerstomaatjes en zwarte olijven in het deeg. Besprenkel royaal met olijfolie en strooi er zeezout over. Bak volgens de aanwijzingen hierboven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.