Recept

Pain au chocolat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Chocoladebroodjes uit 'Leila Bakt'

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkvlak tot een rechthoek van circa 5 millimeter dik. Snijd er acht rechthoeken van.

  3. 3

    Smeer een lik chocoladepasta over een van de korte kanten van elke rechthoek.

  4. 4

    Hak de chocola grof en rasp de amandelpasta. Meng beide met de sinaasappelrasp en strooi het mengsel over de chocoladepasta.

  5. 5

    Rol elk stuk deeg op vanaf de korte kant en leg het met de naad naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat.

  6. 6

    Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en strooi er geschaafde amandelen over.

  7. 7

    Bak de broodjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudkleurig.

  8. 8

    Bestuif ze met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pain au chocolat

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!