Pot-au-feu
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pot-au-feu

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit houdt je warm!

bereiding
  1. 1

    Leg de schenkel en ossenstaart in een soeppan. Overgiet met koud water tot het vlees onderstaat. Breng op hoog vuur aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Neem het vlees uit het water en laat uitlekken. Giet het water weg en maak de pan schoon.

  2. 2

    Leg nu het soepvlees en het kruidentuiltje in de pan en zet onder water. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes sudderen; schuim regelmatig af.

  3. 3

    Schil de wortelen en raapjes en snij ze in stukken. Spoel de prei en snij in stukken. Pel de uien en prik er de kruidnagels in.

  4. 4

    Doe na 1 uur koken de schenkel en ossenstaart bij het soepvlees. Voeg opnieuw water toe tot alles onderstaat en breng aan de kook. Doe de prei, uien, peperkorrels en 2 el grof zout erbij. Laat 2 uur sudderen.

  5. 5

    Voeg de wortelen en raapjes toe en laat nog 1 uur zachtjes koken. Serveer met gekookte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Leg de schenkel en ossenstaart in een soeppan. Overgiet met koud water tot het vlees onderstaat. Breng op hoog vuur aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Neem het vlees uit het water en laat uitlekken. Giet het water weg en maak de pan schoon.

  2. 2

    Leg nu het soepvlees en het kruidentuiltje in de pan en zet onder water. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes sudderen; schuim regelmatig af.

  3. 3

    Schil de wortelen en raapjes en snij ze in stukken. Spoel de prei en snij in stukken. Pel de uien en prik er de kruidnagels in.

  4. 4

    Doe na 1 uur koken de schenkel en ossenstaart bij het soepvlees. Voeg opnieuw water toe tot alles onderstaat en breng aan de kook. Doe de prei, uien, peperkorrels en 2 el grof zout erbij. Laat 2 uur sudderen.

  5. 5

    Voeg de wortelen en raapjes toe en laat nog 1 uur zachtjes koken. Serveer met gekookte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.