Recept

Pot-au-feu

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit houdt je warm!

bereiding
  1. 1

    Leg de schenkel en ossenstaart in een soeppan. Overgiet met koud water tot het vlees onderstaat. Breng op hoog vuur aan de kook en laat 5 minuten doorkoken. Neem het vlees uit het water en laat uitlekken. Giet het water weg en maak de pan schoon.

  2. 2

    Leg nu het soepvlees en het kruidentuiltje in de pan en zet onder water. Breng aan de kook en laat 1 uur zachtjes sudderen; schuim regelmatig af.

  3. 3

    Schil de wortelen en raapjes en snij ze in stukken. Spoel de prei en snij in stukken. Pel de uien en prik er de kruidnagels in.

  4. 4

    Doe na 1 uur koken de schenkel en ossenstaart bij het soepvlees. Voeg opnieuw water toe tot alles onderstaat en breng aan de kook. Doe de prei, uien, peperkorrels en 2 el grof zout erbij. Laat 2 uur sudderen.

  5. 5

    Voeg de wortelen en raapjes toe en laat nog 1 uur zachtjes koken. Serveer met gekookte aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pot-au-feu

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!