Gegratineerde kip met mozzarella
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde kip met mozzarella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig stukje kip uit de oven

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Pel ui en knoflook en hak fijn.

    Snij de mozzarella in plakken.

  2. 2

    Bak de kippenbouten op hoog vuur goudbruin in olijfolie. Laat nog 20 minuten garen op zacht vuur, draai ze na 10 minuten om. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Stoof ui en knoflook glazig in 3 el olijfolie. Doe er de tomaat en de suiker bij. Laat 15 minuten sudderen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Doe de tomatensaus in een ovenschaal.

    Omwikkel de kippenbouten met een plakje ham en leg ze in de saus. Leg op elk 2 à 3 blaadjes salie en enkel plakjes mozzarella. Zet 20 à 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Pel ui en knoflook en hak fijn.

    Snij de mozzarella in plakken.

  2. 2

    Bak de kippenbouten op hoog vuur goudbruin in olijfolie. Laat nog 20 minuten garen op zacht vuur, draai ze na 10 minuten om. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Stoof ui en knoflook glazig in 3 el olijfolie. Doe er de tomaat en de suiker bij. Laat 15 minuten sudderen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Doe de tomatensaus in een ovenschaal.

    Omwikkel de kippenbouten met een plakje ham en leg ze in de saus. Leg op elk 2 à 3 blaadjes salie en enkel plakjes mozzarella. Zet 20 à 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.