Kaaskroketten met 3 kazen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kaaskroketten met 3 kazen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra smakelijk

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een pannetje. Roer er de bloem door en laat even drogen. Giet er de melk bij en roer tot een dikke bechamelsaus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Splits de eieren. Roer de eidooiers door de saus en verwarm tot de eerste luchtbellen verschijnen. Meng van het vuur de geraspte kaasmengeling van Vache Bleue door de saus en roer tot alle kaas gesmolten is. Laat niet meer koken.

  3. 3

    Bedek een bakplaat met bakpapier. Strijk er het kaasmengsel vingerdik op uit. Laat volledig afkoelen (minstens enkele uren, liefst een hele nacht).

  4. 4

    Snij de opgesteven kaasmassa met een scherp mes in stukken van 4 x 4 cm. Wentel ze achtereenvolgens door bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel. Laat opnieuw even rusten.

  5. 5

    Bak de kroketjes goudgeel in hete frituurolie van 170°C. Laat ze drogen op keukenpapier. Serveer naar smaak met een partje citroen en een takje gefrituurde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een pannetje. Roer er de bloem door en laat even drogen. Giet er de melk bij en roer tot een dikke bechamelsaus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Splits de eieren. Roer de eidooiers door de saus en verwarm tot de eerste luchtbellen verschijnen. Meng van het vuur de geraspte kaasmengeling van Vache Bleue door de saus en roer tot alle kaas gesmolten is. Laat niet meer koken.

  3. 3

    Bedek een bakplaat met bakpapier. Strijk er het kaasmengsel vingerdik op uit. Laat volledig afkoelen (minstens enkele uren, liefst een hele nacht).

  4. 4

    Snij de opgesteven kaasmassa met een scherp mes in stukken van 4 x 4 cm. Wentel ze achtereenvolgens door bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel. Laat opnieuw even rusten.

  5. 5

    Bak de kroketjes goudgeel in hete frituurolie van 170°C. Laat ze drogen op keukenpapier. Serveer naar smaak met een partje citroen en een takje gefrituurde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?