Recept

Lamsbrochettes met wortelcrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk op de barbecue

bereiding
  1. 1

    Prik het lamsvlees op spiesjes. Snipper de verse kruiden en meng met een scheutje olijfolie, de knoflook, peper en zout. Wentel het vlees door de marinade en zet het een nacht koel weg.

  2. 2

    Schraap de wortelen en snij in brunoise. Pel de sjalotten en de knoflook en snipper ze fijn. Stoof alle groenten gaar. Voeg de geroosterde komijn toe en schep om. Mix fijn met de staafmixer, zeef en breng op smaak met ras-el-hanout.

  3. 3

    Fruit de bulgurkorrels glazig in olijfolie. Voeg het kaneelstokje toe en schep goed om. Blus met de bouillon en laat de bulgur op een zacht vuurtje garen. Snipper de kruiden en het chilipepertje fijn. Voeg toe aan de bulgur, samen met citroensap en olijfolie naar smaak.

  4. 4

    Spoel de groene groenten. Snij de courgette, de lente-ui en de boontjes in kleine blokjes. Snij de peultjes met de mandoline in fijne reepjes. Stoof ze kort aan in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Gril de lamsbrochettes goudbruin op de barbecue. Serveer met de bulgur, wortelcrème en groene groentesalade. Werk af met enkele blaadjes koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsbrochettes met wortelcrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!