Recept

Lamsbout met ratatouille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Sappig stukje vlees

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 225°C. Rasp de schil van de citroen. Doe 1 el geraspte schil met het zout en de naaldjes van 1 takje rozemarijn in de vijzel. Voeg olijfolie en 1 teen knoflook toe en wrijf fijn.

  2. 2

    Maak insnijdingen in de lamsbout en wrijf het zoutmengsel in het vlees en de inkepingen. Snij de resterende knoflookteentjes in stukjes en prik ze met de plukjes rozemarijn in de inkepingen. Kruid met peper.

  3. 3

    Leg de bout in een ingevette braadslede en zet 20 minuten in de oven. Bedruip met het braadvocht. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en laat verder garen. Reken op 10 minuten per 450 g lamsbout (een bout van 1,350 kg moet dus nog 30 minuten verder garen tot hij rosé is).

  4. 4

    Snij de steel van de artisjok en pel de harde bladeren eraf. Snij 1 cm van de top van de artisjok, zodat er een plat vlak ontstaat. Snij de artisjok dan in 6 à 8 stukken. Spoel met water en citroensap. Laat uitlekken en drogen. Snij de ui fijn en de aubergine, courgette en paprika’s in stukken. Pel de tomaten en snij ze in vieren. Pers de knoflook. Hak de verse kruiden fijn.

  5. 5

    Verhit de olijfolie in een pan. Stoof eerst de ui en knoflook glazig, voeg dan de gesneden groenten toe en de gehakte kruiden. Kruid met peper en zout, voeg de rodewijnazijn toe. Laat alles ongeveer 15 minuten stoven. Serveer de lamsbout met de ratatouille. Lekker met rozemarijnaardappeltjes uit de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamsbout met ratatouille

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!