Bramentaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bramentaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk, deze taart

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met 50 g suiker, de geraspte citroenschil en het zout. Maak in het midden een kuiltje en breek er het ei in. Verdeel er de vlokjes boter rond en kneed tot een kruimelig deeg. Wikkel in aluminiumfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de bramen en laat ze uitlekken in een zeef. Meng voor het beslag de poedersuiker met de vanillesuiker en het amandelpoeder in een kom. Schep door de plattekaas en meng goed.

  3. 3

    Rol het deeg uit op het werkvlak. Beboter een bakvorm en bestuif ’m met bloem. Leg er het uitgerolde deeg in en duw goed tegen de randen. Snij het overtollige deeg weg en maak er lange repen van, van ± 1,5 cm breed.

  4. 4

    Stort de plattekaascrème op de taartbodem en bestrooi met de bramen. Werk af met de deeglinten, bestrijk die met de gesmolten boter, bestrooi ze met de suiker en schuif de taart 35 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster, ontvorm en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met 50 g suiker, de geraspte citroenschil en het zout. Maak in het midden een kuiltje en breek er het ei in. Verdeel er de vlokjes boter rond en kneed tot een kruimelig deeg. Wikkel in aluminiumfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de bramen en laat ze uitlekken in een zeef. Meng voor het beslag de poedersuiker met de vanillesuiker en het amandelpoeder in een kom. Schep door de plattekaas en meng goed.

  3. 3

    Rol het deeg uit op het werkvlak. Beboter een bakvorm en bestuif ’m met bloem. Leg er het uitgerolde deeg in en duw goed tegen de randen. Snij het overtollige deeg weg en maak er lange repen van, van ± 1,5 cm breed.

  4. 4

    Stort de plattekaascrème op de taartbodem en bestrooi met de bramen. Werk af met de deeglinten, bestrijk die met de gesmolten boter, bestrooi ze met de suiker en schuif de taart 35 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster, ontvorm en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.