Recept

Terrine van gerookte kalkoen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak je feestgerecht al helemaal vooraf klaar

bereiding
  1. 1

    Doe de kip in een pan met het kruidentuiltje, de peper, grof gesneden selder en wortelen, 2 uien en een doormidden gesneden bol knoflook. Overgiet met koud water en breng aan de kook. Laat 1 uur pruttelen, schuim geregeld af. Zeef de bouillon en kruid bij met peper en zout.

  2. 2

    Verwarm de olie en voeg de geplette peper toe. Laat er de gehalveerde bol knoflook en de ui in kleuren. Voeg de tijm, laurier, rozemarijn, chili en shiitake toe. Roer om. Laat al het vocht verdampen. Voeg wat rijstazijn en wat peper en zout toe. Zet van het vuur.

  3. 3

    Blancheer de lente-uitjes en de spinazie kort in lichtgezouten water en laat de groenten schrikken in ijswater. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Snij de gerookte kalkoen in niet te kleine stukken. Neem een terrine en bekleed ze met huishoudfolie. Week de gelatine in koud water en los hem op in een halve liter kippenbouillon. Haal 250 g shiitakes (uit stap 2) door de gelatine. Leg ze met de hoedjes naar onderen in de terrine.

  5. 5

    Haal 4 lente-uitjes door de gelatine, leg ze op de paddenstoelen. Bedek met de helft van de spinazie en verdeel er de helft van de kalkoen over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn.

  6. 6

    Overgiet met de rest van de gelatine en dek de vorm af. Span de terrinevorm aan (of zet er een plankje op met een gewicht erop) en laat een nachtje opstijven. Ontvorm, verwijder de huishoudfolie en snij de terrine in plakjes. Serveer met een slaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Terrine van gerookte kalkoen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!