Frambozen-ijstaart
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Frambozen-ijstaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kan jij hier aan weerstaan?

bereiding
  1. 1

    Spoel de frambozen, hou er een handvol apart voor de afwerking. Pureer de rest en zeef ze.

  2. 2

    Meng de eieren, de eidooiers, de suiker en de sinaasappellikeur in een brandschone kom. Klop daarna au bain-marie tot een dikke crème. Schep er de frambozenpuree voorzichtig door.

  3. 3

    Klop de room stijf. Spatel c voorzichtig door de vruchtencrème. Stort in een lage schaal en zet minstens 2 uur in de diepvriezer. Schep elk halfuur om.

  4. 4

    Hou enkele meringues apart, verbrokkel de rest. Bedek een springvorm met plasticfolie en verdeel de verbrokkelde meringue op de bodem. Duw goed aan en zet 20 minuten in de diepvriezer. Lepel er de helft van het frambozenijs op, daarna een laagje van de opgeklopte slagroom. Spatel glad en zet opnieuw 20 minuten in de diepvriezer. Verdeel er de rest van het frambozenijs en de slagroom over. Maak de bovenkant glad met een paletmes en zet nu minstens 2 uur in de diepvriezer.

  5. 5

    Ontvorm de ijstaart, snij in stukken. Werk af met frambozen, meringue, poedersuiker, cacaopoeder en aardbeiencoulis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de frambozen, hou er een handvol apart voor de afwerking. Pureer de rest en zeef ze.

  2. 2

    Meng de eieren, de eidooiers, de suiker en de sinaasappellikeur in een brandschone kom. Klop daarna au bain-marie tot een dikke crème. Schep er de frambozenpuree voorzichtig door.

  3. 3

    Klop de room stijf. Spatel c voorzichtig door de vruchtencrème. Stort in een lage schaal en zet minstens 2 uur in de diepvriezer. Schep elk halfuur om.

  4. 4

    Hou enkele meringues apart, verbrokkel de rest. Bedek een springvorm met plasticfolie en verdeel de verbrokkelde meringue op de bodem. Duw goed aan en zet 20 minuten in de diepvriezer. Lepel er de helft van het frambozenijs op, daarna een laagje van de opgeklopte slagroom. Spatel glad en zet opnieuw 20 minuten in de diepvriezer. Verdeel er de rest van het frambozenijs en de slagroom over. Maak de bovenkant glad met een paletmes en zet nu minstens 2 uur in de diepvriezer.

  5. 5

    Ontvorm de ijstaart, snij in stukken. Werk af met frambozen, meringue, poedersuiker, cacaopoeder en aardbeiencoulis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.