Recept

Rundergebraad met yoghurtsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker smeuïg

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 120° C. Rol het vlees door de peper en bak het aan alle kanten goudbruin in 2 el olie. Kruid met zout. Laat 25 à 40 minuten (afhankelijk van hoe gaar u het wenst) verder garen in de oven. 

  2. 2

    Spoel de waterkers en hak 'm grof. Spoel de paprika en snij 'm in reepjes. Halveer de kerstomaatjes. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. 

  3. 3

    Meng de yoghurt met de honing in het limoensap. Zet in de koelkast tot gebruik. 

  4. 4

    Laat de kastanjes uitlekken en bak ze in 2 el olie. Bestrooi met poedersuiker. Voeg de tomaatjes en paprikareepjes toe en roerbak even. Neem van het vuur af en blus met de azijn. Schep er de waterkers en basilicumblaadjes door. Breng op smaak met peper en zout. 

  5. 5

    Laat het vlees een kwartiertje rusten onder aluminiumfolie alvorens het in plakken te snijden. Serveer het met de salade en de yoghurtsaus. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rundergebraad met yoghurtsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!