Rundergebraad met citroenblad en wortelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rundergebraad met citroenblad en wortelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk stukje vlees

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C.

  2. 2

    Maak de citroenblaadjes schoon en leg ze samen met de tijm op het gebraad. Kruid met peper en zout en bind alles samen met keukentouw. Leg in een ovenschotel en leg er de boter in klontjes bij. Zet 35 à 40 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil de wortelen en snij in brunoise (kleine blokjes). Blancheer 10 minuten in gezouten water. Giet af en hou ze apart.

  4. 4

    Spoel de tomaat en snij ze in 4 partjes. Pel en snipper de knoflook.

  5. 5

    Verhit de olie in een pan en laat de wortelen, de tomaat en de knoflook 10 minuten sudderen op zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Haal het vlees uit de oven en schik het met de groenten op een schaal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 210°C.

  2. 2

    Maak de citroenblaadjes schoon en leg ze samen met de tijm op het gebraad. Kruid met peper en zout en bind alles samen met keukentouw. Leg in een ovenschotel en leg er de boter in klontjes bij. Zet 35 à 40 minuten in de oven.

  3. 3

    Schil de wortelen en snij in brunoise (kleine blokjes). Blancheer 10 minuten in gezouten water. Giet af en hou ze apart.

  4. 4

    Spoel de tomaat en snij ze in 4 partjes. Pel en snipper de knoflook.

  5. 5

    Verhit de olie in een pan en laat de wortelen, de tomaat en de knoflook 10 minuten sudderen op zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  6. 6

    Haal het vlees uit de oven en schik het met de groenten op een schaal.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.