Zouvlaki
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zouvlaki

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lamsbrochettes met tzatziki

bereiding
  1. 1

    Snij de paprika’s in blokjes. Prik ze afwisselend met het vlees op spiesjes.

  2. 2

    Roer een marinade van 8 el olijfolie, 2 el citroensap, de oregano, peper en zout. Wentel er de brochettes door en zet 2 tot 3 uur afgedekt in de koelkast.

  3. 3

    Schil de komkommers, halveer ze in de lengte en verwijder met een lepel het vruchtvlees. Rasp de komkommers grof, bestrooi ze met zout en laat uitlekken in een zeef.

  4. 4

    Pel en snipper de knoflook. Meng met de yoghurt en de komkommer. Breng op smaak met wijnazijn, 2 el olijfolie, peper en zout. Zet koel weg.

  5. 5

    Neem de brochettes uit de marinade en gril ze goudbruin. Serveer ze met de tzatziki.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de paprika’s in blokjes. Prik ze afwisselend met het vlees op spiesjes.

  2. 2

    Roer een marinade van 8 el olijfolie, 2 el citroensap, de oregano, peper en zout. Wentel er de brochettes door en zet 2 tot 3 uur afgedekt in de koelkast.

  3. 3

    Schil de komkommers, halveer ze in de lengte en verwijder met een lepel het vruchtvlees. Rasp de komkommers grof, bestrooi ze met zout en laat uitlekken in een zeef.

  4. 4

    Pel en snipper de knoflook. Meng met de yoghurt en de komkommer. Breng op smaak met wijnazijn, 2 el olijfolie, peper en zout. Zet koel weg.

  5. 5

    Neem de brochettes uit de marinade en gril ze goudbruin. Serveer ze met de tzatziki.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.