Abrikozen-amandelconfituur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Abrikozen-amandelconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een originele twist

bereiding
  1. 1

    Boen de halve citroen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht.

  2. 2

    Dompel de abrikozen enkele seconden in kokend water en laat meteen schrikken in koud water. Pel ze en verwijder de pit. Snij ze in stukjes.

  3. 3

    Doe de abrikozen samen met de suiker, de amandelen, de geraspte schil en het sap van de halve citroen in een kookpan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten flink koken.

  4. 4

    Giet de confituur in brandschone potjes en draai er meteen de deksels op. Laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Boen de halve citroen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht.

  2. 2

    Dompel de abrikozen enkele seconden in kokend water en laat meteen schrikken in koud water. Pel ze en verwijder de pit. Snij ze in stukjes.

  3. 3

    Doe de abrikozen samen met de suiker, de amandelen, de geraspte schil en het sap van de halve citroen in een kookpan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten flink koken.

  4. 4

    Giet de confituur in brandschone potjes en draai er meteen de deksels op. Laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.