Abrikozen-amandelconfituur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Abrikozen-amandelconfituur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een originele twist

bereiding
  1. 1

    Boen de halve citroen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht.

  2. 2

    Dompel de abrikozen enkele seconden in kokend water en laat meteen schrikken in koud water. Pel ze en verwijder de pit. Snij ze in stukjes.

  3. 3

    Doe de abrikozen samen met de suiker, de amandelen, de geraspte schil en het sap van de halve citroen in een kookpan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten flink koken.

  4. 4

    Giet de confituur in brandschone potjes en draai er meteen de deksels op. Laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Boen de halve citroen schoon. Rasp de schil en pers de vrucht.

  2. 2

    Dompel de abrikozen enkele seconden in kokend water en laat meteen schrikken in koud water. Pel ze en verwijder de pit. Snij ze in stukjes.

  3. 3

    Doe de abrikozen samen met de suiker, de amandelen, de geraspte schil en het sap van de halve citroen in een kookpan. Breng al roerend aan de kook en laat 5 minuten flink koken.

  4. 4

    Giet de confituur in brandschone potjes en draai er meteen de deksels op. Laat afkoelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!