Recept

Omelet met scampispiesje en bloemkoolrijst

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een lekker Sana-proof gerechtje!

Natalie tipt! “Liever vegetarisch? Serveer de omeletjes dan zonder de scampi’s. Bloemkoolrijst kun je ook zelf maken: reken dan op 1 kleine bloemkool voor 4 personen. Bewaar de korrels in een afsluitbaar doosje voor je ze wokt of kookt.”

bereiding
 1. 1

  Klop de eieren los met de sojaroom en breng het mengsel op smaak met een snuifje kerriepoeder, peper en zout. Verhit arachideolie in een pannetje en bak 4 omeletjes van het eimengsel. Hou ze warm.

 2. 2

  Maak de preiwitten schoon en snij ze in ringen. Verhit arachideolie in een wok en roerbak er de preiwitten, de peultjes en de erwtjes in. Voeg ook de bloemkoolrijst toe en roerbak alle groenten knapperig. Breng op smaak met sojasaus.

 3. 3

  Prik de scampi’s op spiesjes. Kruid ze met peper, zout en kerriepoeder en borstel ze in met arachideolie. Gril ze 2 minuten per kant in een hete grillpan.

 4. 4

  Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze in ringen. Snipper de koriander grof. Snij de limoen in partjes. Leg een omeletje op een bord, verdeel er gewokte groenten over, leg er een scampispiesje bij en bestrooi met de koriander en de lente-ui. Serveer met een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Omelet met scampispiesje en bloemkoolrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!