Recept

Gevulde kalkoen met oventomaatjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zuiderse maaltijd

bereiding
  1. 1

    Breng de bouillon aan de kook. Giet ‘m over de zongedroogde tomaatjes en laat 10 minuten wellen. Haal de tomaatjes uit de bouillon en hak ze grof. Hak het basilicum grof en meng het met de tomaten. Breng op smaak met peper.

  2. 2

    Snij de kalkoenborst open tot een lap. Verdeel er de tomatenmix over. Klap het vlees dicht en bind het op met keukentouw. Kruid met peper, zout en tijm.

  3. 3

    Spoel de tomaten. Halveer de vleestomaten. De kerstomaten mogen aan het takje blijven. Pel en snipper de uien. Snij de bollen knoflook doormidden.

  4. 4

    Beleg een ingevette ovenschaal met spek. Verdeel er de ui, tomaten en halve knoflookbollen over. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Leg de kalkoenborst in de schaal en besprenkel met 2 el olijfolie. Zet 40 minuten in de oven en bedruip het vlees regelmatig met het braadvocht.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde kalkoen met oventomaatjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!