• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Maaltijdsoep met scampi's, chorizo en gremolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met knapperig stokbrood

bereiding
  1. 1

    Verwarm de olie in een pan. Fruit de knoflook, het pepertje en de basilicumsteeltjes. Voeg er de chorizo aan toe en laat eventjes meekleuren.

  2. 2

    Doe er de witte wijn, de tomaten, de rijst en kikkererwten bij. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat 10 à 15 minuten sudderen tot de rijst bijna gaar is. Giet er 20 ml warm water bij en breng aan de kook.

  3. 3

    Voeg er de scampi's aan toe en laat 5 minuten meekoken of tot ze roze zijn.

  4. 4

    Maak de gremolata: meng de kruimels, de geraspte citroenschil en de bladpeterselie tot een homogeen mengsel.

  5. 5

    Verdeel de soep in kommen en werk af met de gremolata. Garneer met basilicumblaadjes. Serveer met een partje citroen en knapperig stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de olie in een pan. Fruit de knoflook, het pepertje en de basilicumsteeltjes. Voeg er de chorizo aan toe en laat eventjes meekleuren.

  2. 2

    Doe er de witte wijn, de tomaten, de rijst en kikkererwten bij. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat 10 à 15 minuten sudderen tot de rijst bijna gaar is. Giet er 20 ml warm water bij en breng aan de kook.

  3. 3

    Voeg er de scampi's aan toe en laat 5 minuten meekoken of tot ze roze zijn.

  4. 4

    Maak de gremolata: meng de kruimels, de geraspte citroenschil en de bladpeterselie tot een homogeen mengsel.

  5. 5

    Verdeel de soep in kommen en werk af met de gremolata. Garneer met basilicumblaadjes. Serveer met een partje citroen en knapperig stokbrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.