Gebakken rijst met scampi’s, broccoli en chorizo
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gebakken rijst met scampi’s, broccoli en chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk surf en turf gerecht met scampi en chorizo. 

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Blancheer de broccoliroosjes kort in lichtgezouten water. Voeg de peultjes de laatste 30 seconden toe. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snij hem in ringetjes. Snij de chorizo in blokjes.

  3. 3

    Verhit een scheutje arachideolie in een wok en roerbak de chorizo mooi knapperig en krokant. Neem de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Fruit de sjalot, knoflook en geraspte gember in de pan van de chorizo. Schep om en voeg de rijst toe. Roerbak enkele minuten en schep er als laatste de broccoli en de peultjes onder. Voeg ook de chorizoblokjes opnieuw toe.

  5. 5

    Verhit arachideolie in een andere pan en bak de scampi’s op hoog vuur rondom goudbruin en krokant.

  6. 6

    Schep de gebakken rijst met de groentjes en chorizo in kommetjes en leg er de scampi’s bij. Werk af met eventueel wat chili, de sesamzaadjes, de partjes limoen en de bladpeterselie of koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes. Blancheer de broccoliroosjes kort in lichtgezouten water. Voeg de peultjes de laatste 30 seconden toe. Giet af en laat schrikken onder ijskoud water.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snij hem in ringetjes. Snij de chorizo in blokjes.

  3. 3

    Verhit een scheutje arachideolie in een wok en roerbak de chorizo mooi knapperig en krokant. Neem de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Fruit de sjalot, knoflook en geraspte gember in de pan van de chorizo. Schep om en voeg de rijst toe. Roerbak enkele minuten en schep er als laatste de broccoli en de peultjes onder. Voeg ook de chorizoblokjes opnieuw toe.

  5. 5

    Verhit arachideolie in een andere pan en bak de scampi’s op hoog vuur rondom goudbruin en krokant.

  6. 6

    Schep de gebakken rijst met de groentjes en chorizo in kommetjes en leg er de scampi’s bij. Werk af met eventueel wat chili, de sesamzaadjes, de partjes limoen en de bladpeterselie of koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.