Tarbot met citroensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tarbot met citroensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Frisse vis

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de ansjovis uitlekken. Pers een halve citroen en snij de rest in plakjes. Beboter een ovenschaal.

  2. 2

    Kruid de visfilets met peper en zout en leg ze in de ovenschaal. Verdeel er 30 g botervlokjes over. Leg rondom plakjes citroen en schuif 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Laat de visfond in een pannetje inkoken tot de helft. Klop er de resterende 100 g boter in vlokjes door. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  4. 4

    Rol de ansjovisjes op en zet ze met een prikker vast op de vis. Zet nog enkele minuten in de oven.

  5. 5

    Verdeel de vis en citroen over de borden. Overgiet met de saus en garneer met een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de ansjovis uitlekken. Pers een halve citroen en snij de rest in plakjes. Beboter een ovenschaal.

  2. 2

    Kruid de visfilets met peper en zout en leg ze in de ovenschaal. Verdeel er 30 g botervlokjes over. Leg rondom plakjes citroen en schuif 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Laat de visfond in een pannetje inkoken tot de helft. Klop er de resterende 100 g boter in vlokjes door. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  4. 4

    Rol de ansjovisjes op en zet ze met een prikker vast op de vis. Zet nog enkele minuten in de oven.

  5. 5

    Verdeel de vis en citroen over de borden. Overgiet met de saus en garneer met een plukje groen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.