Dorade uit de oven
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Dorade uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke vis met pittig kantje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de vis en dep droog met keukenpapier. Meng de olie met de piment d' espelette.

    Snij de halve citroen in 4 plakjes, de hele in partjes. Snij de tomaten in kwartjes. Snij de venkel in lange plakjes, hak het groen.  

  2. 2

    Maak aan beide kanten van de vis 4 insnijdingen. Kruid de buikholtes met zout en stop er venkelgroen en een partje citroen in. Snij het vel aan elke kant 2 keer in en wrijf de vis in met kruidenolie. 

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met 2 el olie. Leg er de vis in. Stop in de bovenste inkepingen een plakje citroen. Leg er de tomaten, venkel, knoflook en citroenstukjes bij. Lepel er de rest van de kruidenolie over. Bestrooi met zout, leg er een takje rozemarijn bij en zet 30 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de vis en dep droog met keukenpapier. Meng de olie met de piment d' espelette.

    Snij de halve citroen in 4 plakjes, de hele in partjes. Snij de tomaten in kwartjes. Snij de venkel in lange plakjes, hak het groen.  

  2. 2

    Maak aan beide kanten van de vis 4 insnijdingen. Kruid de buikholtes met zout en stop er venkelgroen en een partje citroen in. Snij het vel aan elke kant 2 keer in en wrijf de vis in met kruidenolie. 

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met 2 el olie. Leg er de vis in. Stop in de bovenste inkepingen een plakje citroen. Leg er de tomaten, venkel, knoflook en citroenstukjes bij. Lepel er de rest van de kruidenolie over. Bestrooi met zout, leg er een takje rozemarijn bij en zet 30 minuten in de op 180° C voorverwarmde oven. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.