Witloofsalade met appel en Brugge Oud
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Witloofsalade met appel en Brugge Oud

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Knapperige groentjes

bereiding
  1. 1

    Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Snij de kaas in dunne schilfers.

  3. 3

    Maak de groenten schoon. Snij het witloof in reepjes. Snij de venkel overlangs in fijne plakjes. Meng ze met het witloof en de tuinkers.

  4. 4

    Roer een dressing van de ingrediënten: room, notenolie, appelsap, citroensap en honing. Kruid met peper en zout. Schep de helft ervan door de salade.

  5. 5

    Spoel de appel, snij hem in staafjes en schep ze door de groenten.

  6. 6

    Verdeel de salade over de borden. Bestrooi met het spek en de kaas. Werk af met venkelgroen en pompoenpitten. Geef er de rest van de dressing apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Snij de kaas in dunne schilfers.

  3. 3

    Maak de groenten schoon. Snij het witloof in reepjes. Snij de venkel overlangs in fijne plakjes. Meng ze met het witloof en de tuinkers.

  4. 4

    Roer een dressing van de ingrediënten: room, notenolie, appelsap, citroensap en honing. Kruid met peper en zout. Schep de helft ervan door de salade.

  5. 5

    Spoel de appel, snij hem in staafjes en schep ze door de groenten.

  6. 6

    Verdeel de salade over de borden. Bestrooi met het spek en de kaas. Werk af met venkelgroen en pompoenpitten. Geef er de rest van de dressing apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.