Lenterolletjes met groenten en garnalen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lenterolletjes met groenten en garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gezond en smakelijk

bereiding
  1. 1

    Pel de garnalen. Schil de wortelen en rasp ze grof. Snipper de lenteui. Rist de muntblaadjes van het takje.

  2. 2

    Week de vellen rijstpapier even in koud water. Leg ze op een vochtige keukendoek.

  3. 3

    Meng de wortelen met de lente-ui, de garnalen en de munt. Schep op elk rijstvel 2 eetlepels van de vulling. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Vouw de zijkant van de rijstvellen wat naar binnen over de vulling. Rol ze dan in de andere richting strak op. Verpak elk rolletje in vershoudfolie en laat ze rusten in de koelkast.

  5. 5

    Meng de suiker met de azijn en de sojasaus en roer tot hij opgelost is. Doe er de sesamolie bij en klop tot een vinaigrette. Serveer bij de lenterolletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de garnalen. Schil de wortelen en rasp ze grof. Snipper de lenteui. Rist de muntblaadjes van het takje.

  2. 2

    Week de vellen rijstpapier even in koud water. Leg ze op een vochtige keukendoek.

  3. 3

    Meng de wortelen met de lente-ui, de garnalen en de munt. Schep op elk rijstvel 2 eetlepels van de vulling. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Vouw de zijkant van de rijstvellen wat naar binnen over de vulling. Rol ze dan in de andere richting strak op. Verpak elk rolletje in vershoudfolie en laat ze rusten in de koelkast.

  5. 5

    Meng de suiker met de azijn en de sojasaus en roer tot hij opgelost is. Doe er de sesamolie bij en klop tot een vinaigrette. Serveer bij de lenterolletjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.