Spiesjes met scampi's en rijst
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spiesjes met scampi's en rijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een schijfje limoen

bereiding
  1. 1

    Maak de scampi’s schoon en verwijder het darmkanaal, maar laat het staartje eraan. Schil en rasp de gember. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Maak een marinade van de olie, de gember, de knoflook, de specerijen (paprikapoeder, chilipoeder, 1 kl kurkuma, korianderpoeder) en een snuifje zout. Schep er de scampi’s door. Laat 2 uur marineren in de koelkast.

  3. 3

    Schil de appel, snij hem in miniblokjes en schep er wat citroensap door. Meng met de yoghurt en de kerrie.

  4. 4

    Kook de rijst gaar in water met daarin 3 kl kurkuma.

  5. 5

    Prik de garnalen aan spiesjes en gril ze gaar. Bestrooi ze met de koriander en serveer ze met de rijst en de kerrieyoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de scampi’s schoon en verwijder het darmkanaal, maar laat het staartje eraan. Schil en rasp de gember. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Maak een marinade van de olie, de gember, de knoflook, de specerijen (paprikapoeder, chilipoeder, 1 kl kurkuma, korianderpoeder) en een snuifje zout. Schep er de scampi’s door. Laat 2 uur marineren in de koelkast.

  3. 3

    Schil de appel, snij hem in miniblokjes en schep er wat citroensap door. Meng met de yoghurt en de kerrie.

  4. 4

    Kook de rijst gaar in water met daarin 3 kl kurkuma.

  5. 5

    Prik de garnalen aan spiesjes en gril ze gaar. Bestrooi ze met de koriander en serveer ze met de rijst en de kerrieyoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.