Recept

Paëlla

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De Spaanse lekkernij

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen. Snij de kip en de chorizo in stukjes. Pel en hak de ui en de knoflook. Spoel de selder en snij in boogjes. Spoel de tomaten en snij in blokjes.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit 2 el olijfolie in een pan die in de oven kan en stoof de ui en knoflook glazig. Doe er de kip bij en bak ze bruin. Voeg de chorizo en selder toe en roerbak 3 minuten.

  3. 3

    Doe de rijst in de pan en roerbak de korrels glazig. Blus met de wijn. Doe er de tomatenpassata bij en kruid met peper en zout. Giet er de helft van de bouillon bij en laat 10 minuten zacht garen. Voeg de rest van de bouillon toe en zet nog 10 minuten in de oven.

  4. 4

    Verdeel er dan de blokjes tomaat, garnalen en mosselen over en laat nog 5 minuten garen, tot alle mosselen open zijn. Werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paëlla

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!