Recept

Kip met avocado-witloofsalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig slaatje

bereiding
  1. 1

    Verwarm in een steelpannetje de kokosmelk met het sinaasappelsap, de honing en het limoensap. Roer het maïszetmeel los in een beetje koud water en doe het bij de kokosmelk. Laat 2 minuten zacht koken en roer voortdurend. Kruid met kerriepoeder en zout. Laat afkoelen.

  2. 2

    Spoel het witloof, verwijder het bittere hart onderaan en maak de blaadjes los.

  3. 3

    Halveer de avocado’s. Lepel het vruchtvlees uit de schil en snij het in partjes. Besprenkel ze meteen met citroensap. Halveer de granaatappel en haal de pitten eruit.

  4. 4

    Kruid de kipreepjes met peper en zout en bak ze 5 minuten in een scheutje olie.

  5. 5

    Verdeel het witloof en het avocadovlees over diepe borden. Leg er de warme kipreepjes bij en lepel er de dressing over. Werk af met granaatappelpitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met avocado-witloofsalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!