Wintersalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wintersalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met kip, pompoen, avocado en noten

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilet in blokjes en marineer ze een halfuur in olijfolie. Bak ze krokant op een hoog vuur. Bak in dezelfde pan de spekblokjes aan. Laat een grillpan heet worden en schroei de ham kort aan.

  2. 2

    Marineer de olijven een halfuur in de Provençaalse kruiden, teentje knoflook en peper.

  3. 3

    Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes. Stoof 10 minuten aan in een beetje olijfolie tot ze beetgaar zijn en kruid met de Provençaalse kruiden.

  4. 4

    Meng de twee soorten sla en kruid ze met peper en zeezout.

  5. 5

    Meng het vlees, de pompoen en de olijven door de sla. Strooi de noten en de sesamzaadjes erover. Snij de avocado in schijfjes en leg die er bovenop. Werk af met olijfolie, basilicumblaadjes en eventueel extra kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilet in blokjes en marineer ze een halfuur in olijfolie. Bak ze krokant op een hoog vuur. Bak in dezelfde pan de spekblokjes aan. Laat een grillpan heet worden en schroei de ham kort aan.

  2. 2

    Marineer de olijven een halfuur in de Provençaalse kruiden, teentje knoflook en peper.

  3. 3

    Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in blokjes. Stoof 10 minuten aan in een beetje olijfolie tot ze beetgaar zijn en kruid met de Provençaalse kruiden.

  4. 4

    Meng de twee soorten sla en kruid ze met peper en zeezout.

  5. 5

    Meng het vlees, de pompoen en de olijven door de sla. Strooi de noten en de sesamzaadjes erover. Snij de avocado in schijfjes en leg die er bovenop. Werk af met olijfolie, basilicumblaadjes en eventueel extra kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.