Velouté van aardpeer
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Velouté van aardpeer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Velouté met wildfond

bereiding
  1. 1

    Schil de aardperen en snij ze in stukjes. Leg ze meteen in een schaal met water en het citroensap, zodat ze niet verkleuren.

  2. 2

    Maak de prei schoon en snij hem klein. Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze glazig in een klontje boter maar laat niet kleuren. Voeg de prei toe en stoof nog even mee. Giet de stukjes aardpeer af en voeg ze bij de sjalot. Schenk er de wijn bij en laat zonder deksel even inkoken. Overgiet met de wildfond en 400 ml water, breng aan de kook. Laat op een zacht vuur 20 tot 30 minuten sudderen, tot de aardpeer zacht is.

  3. 3

    Voeg de (gewone) room toe en warm nog even door. Neem van het vuur en laat lichtjes afkoelen. Pureer de soep glad in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak de everzwijnham krokant in een scheutje olijfolie (of rooster onder de grill), laat uitlekken op keukenpapier. Schep de soep in warme borden of kommen. Werk af met een toefje zure room, een plakje gedroogde ham en een paar sprietjes bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardperen en snij ze in stukjes. Leg ze meteen in een schaal met water en het citroensap, zodat ze niet verkleuren.

  2. 2

    Maak de prei schoon en snij hem klein. Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze glazig in een klontje boter maar laat niet kleuren. Voeg de prei toe en stoof nog even mee. Giet de stukjes aardpeer af en voeg ze bij de sjalot. Schenk er de wijn bij en laat zonder deksel even inkoken. Overgiet met de wildfond en 400 ml water, breng aan de kook. Laat op een zacht vuur 20 tot 30 minuten sudderen, tot de aardpeer zacht is.

  3. 3

    Voeg de (gewone) room toe en warm nog even door. Neem van het vuur en laat lichtjes afkoelen. Pureer de soep glad in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak de everzwijnham krokant in een scheutje olijfolie (of rooster onder de grill), laat uitlekken op keukenpapier. Schep de soep in warme borden of kommen. Werk af met een toefje zure room, een plakje gedroogde ham en een paar sprietjes bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.