Kabeljauw op z'n Vlaams
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 250°C.
-
2
Vet een ovenschaal (die ook op het vuur kan) goed in met boter. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Strooi ze in de schaal.
-
3
Leg er de vismoten op. Kruid ze met peper en zout, strooi er de helft van de tuinkruiden over. Leg op elke moot een schijfje citroen.
-
4
Giet er de wijn bij. Zet op een hevig vuur, tot de wijn kookt. Zet dan de schaal meteen in de oven, afhankelijk van de dikte van de moten 7 tot 10 minuten.
-
5
Giet voorzichtig het kooknat uit de schaal in een pannetje. Hou de vis warm in de (uitgeschakelde) oven.
-
6
Laat het kooknat inkoken tot er nog ongeveer twee derde van overblijft. Â Strooi er het paneermeel bij en klop stevig op met de garde. Klop, van het vuur af, vlokjes ijskoude boter door de saus.
-
7
Breng de saus op smaak met peper en zout. Â Strooi er de rest van de tuinkruiden bij. Lepel de warme saus over de vis.
-
8
Serveer op voorverwarmde borden, met gebakken aardappelkwartjes of gewoon gekookte aardappeltjes (waarop je een vlokje boter laat uitsmelten).
Voorbereiding