Recept

Eendenborst met veenbessencompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke eend

bereiding
  1. 1

    Laat de veenbessen met de suiker en een kopje water 5 à 7 minuten zacht koken tot een smeuïge compote.

  2. 2

    Maak puree van de aardappelen.

  3. 3

    Kerf het vel van de eendenfilets in en bak ze 3 tot 4 minuten op de velkant. Keer om en laat nog enkele minuten bakken. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Spoel de salade en laat uitlekken. Snij het vlees in dikke plakken. Schep de puree in een spuitzak.

  5. 5

    Lepel wat van het braadvocht over het vlees en serveer met een handjevol gemengde salade, een toefje aardappelpuree en de veenbessencompote.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Eendenborst met veenbessencompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!