Pancakes met vanilleroom en ahornsiroop
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pancakes met vanilleroom en ahornsiroop

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Onweerstaanbaar ontbijtje

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Zet de eiwitten in de koelkast. Roer de bloem met de melk, honing en eidooiers tot een glad beslag en laat 15 minuten rusten. Klop intussen de eiwitten met het zout tot sneeuw. Spatel ze door het beslag.

  2. 2

    Verhit telkens wat boter in een pan met antiaanbaklaag en schep wat van het beslag in de hete pan. Bak de dikke pancakes 1 à 2 minuten aan één kant. Draai om en bak ook de andere kant in 1 à 2 minuten goudbruin. Hou ze warm in de oven (op 50°C).

  3. 3

    Klop de room stijf met de vanillesuiker. Roer de plattekaas glad met de honing en het vanillearoma en spatel de room erdoor. Serveer de pancakes met de vanilleroom en bedruppel ze met de ahornsiroop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Splits de eieren. Zet de eiwitten in de koelkast. Roer de bloem met de melk, honing en eidooiers tot een glad beslag en laat 15 minuten rusten. Klop intussen de eiwitten met het zout tot sneeuw. Spatel ze door het beslag.

  2. 2

    Verhit telkens wat boter in een pan met antiaanbaklaag en schep wat van het beslag in de hete pan. Bak de dikke pancakes 1 à 2 minuten aan één kant. Draai om en bak ook de andere kant in 1 à 2 minuten goudbruin. Hou ze warm in de oven (op 50°C).

  3. 3

    Klop de room stijf met de vanillesuiker. Roer de plattekaas glad met de honing en het vanillearoma en spatel de room erdoor. Serveer de pancakes met de vanilleroom en bedruppel ze met de ahornsiroop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.