Vogelnestjes met gerookte heilbot
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vogelnestjes met gerookte heilbot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele variant op de klassieker

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat uitdampen en pureer. Mix de heilbot fijn met de melk. Meng met de puree, boter, peper en zout (het mengsel mag redelijk dik zijn). Laat afkoelen.

  2. 2

    Kook de kwarteleitjes in 2 minuten gaar of koop ze gekookt, en pel ze. Kneed rond elk eitje wat puree. Rol ze door de bloem, dan door losgeklopt ei en ten slotte door de panko. Laat een uurtje opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Meng de mayonaise, mierikswortelpasta, citroensap en dille voor de dip en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak de vogelnestjes rondom goudbruin in flink wat olie of in de frituurpan. Serveer met de mieriksworteldip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat uitdampen en pureer. Mix de heilbot fijn met de melk. Meng met de puree, boter, peper en zout (het mengsel mag redelijk dik zijn). Laat afkoelen.

  2. 2

    Kook de kwarteleitjes in 2 minuten gaar of koop ze gekookt, en pel ze. Kneed rond elk eitje wat puree. Rol ze door de bloem, dan door losgeklopt ei en ten slotte door de panko. Laat een uurtje opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Meng de mayonaise, mierikswortelpasta, citroensap en dille voor de dip en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak de vogelnestjes rondom goudbruin in flink wat olie of in de frituurpan. Serveer met de mieriksworteldip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.