Gratin van wortelgroenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gratin van wortelgroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect bijgerecht

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en halveer het teentje knoflook. Beboter een ovenschaal en wrijf ze in met de gehalveerde teen knoflook.

  2. 2

    Schil de groenten en snij ze in plakjes. Schik de plakjes in de schaal.

  3. 3

    Meng de melk, room en tijmblaadjes en roer goed om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Overgiet de plakjes groenten met het roommengsel en duw lichtjes aan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 40 minuten in de oven.

  4. 4

    Verwijder de aluminiumfolie en laat de gratin nog 20 minuten verder garen in de oven. Besprenkel met wat olijfolie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en halveer het teentje knoflook. Beboter een ovenschaal en wrijf ze in met de gehalveerde teen knoflook.

  2. 2

    Schil de groenten en snij ze in plakjes. Schik de plakjes in de schaal.

  3. 3

    Meng de melk, room en tijmblaadjes en roer goed om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Overgiet de plakjes groenten met het roommengsel en duw lichtjes aan. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 40 minuten in de oven.

  4. 4

    Verwijder de aluminiumfolie en laat de gratin nog 20 minuten verder garen in de oven. Besprenkel met wat olijfolie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken.