Slaatje van zeeduivel met prosciutto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Slaatje van zeeduivel met prosciutto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig slaatje, ideaal als lunch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Hak de zongedroogde tomaten, de kappertjes, 1/2 bosje basilicum en de harissa fijn in een blender. Voeg in een straaltje 1 dl olijfolie toe voor een smeuïge tapenade. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de zeeduivelfilet in 4 stukken. Snij de mozzarella in fijne plakjes.

  4. 4

    Leg 2 prosciuttoplakjes licht overlappend naast elkaar. Verdeel er 1 el tapenade over. Leg er een stuk vis en een vierde van de mozzarella op. Vouw de prosciutto dicht en steek vast met een houten prikkertje. Maak zo 4 rolletjes.

  5. 5

    Bak in een pan de rolletjes rondom aan in 1 el olijfolie. Laat ze 10 minuten verder garen in de oven.

  6. 6

    Klop 3 el olijfolie, 1,5 el citroensap, peper en zout tot een luchtige vinaigrette. Vermeng de gespoelde rucola,de gehalveerde kerstomaatjes en het andere halve bosje basilicum en hussel er de vinaigrette door.

  7. 7

    Snij de visrolletjes in 3 à 4 plakjes. Verdeel de salade en de visplakjes over 4 borden. Werk af met de parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Hak de zongedroogde tomaten, de kappertjes, 1/2 bosje basilicum en de harissa fijn in een blender. Voeg in een straaltje 1 dl olijfolie toe voor een smeuïge tapenade. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Verdeel de zeeduivelfilet in 4 stukken. Snij de mozzarella in fijne plakjes.

  4. 4

    Leg 2 prosciuttoplakjes licht overlappend naast elkaar. Verdeel er 1 el tapenade over. Leg er een stuk vis en een vierde van de mozzarella op. Vouw de prosciutto dicht en steek vast met een houten prikkertje. Maak zo 4 rolletjes.

  5. 5

    Bak in een pan de rolletjes rondom aan in 1 el olijfolie. Laat ze 10 minuten verder garen in de oven.

  6. 6

    Klop 3 el olijfolie, 1,5 el citroensap, peper en zout tot een luchtige vinaigrette. Vermeng de gespoelde rucola,de gehalveerde kerstomaatjes en het andere halve bosje basilicum en hussel er de vinaigrette door.

  7. 7

    Snij de visrolletjes in 3 à 4 plakjes. Verdeel de salade en de visplakjes over 4 borden. Werk af met de parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.