Zalmfilet met hoisin uit de oven
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalmfilet met hoisin uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker gemarineerde vis 

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook en rasp de gember. Maak de chilipeper schoon en snij in ringen. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen.

  2. 2

    Meng de knoflook, de gember, de chilipeper, de sesamzaadjes, het limoensap, de hoisinsaus, de sojasaus, de rijstazijn, de sesamolie, de olijfolie en het vijfkruidenpoeder tot een marinade. Leg er de vis in, dek af en laat 1 uur marineren.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 220°C. Neem de zalm uit de marinade en doe de marinade in een sauspannetje. Leg de zalm op bakpapier op een bakplaat en gaar 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Laat de marinade 2 minuten zachtjes inkoken tot saus. Werk de zalm af met de lente-uitjes en wat extra sesamzaadjes en serveer met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook en rasp de gember. Maak de chilipeper schoon en snij in ringen. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen.

  2. 2

    Meng de knoflook, de gember, de chilipeper, de sesamzaadjes, het limoensap, de hoisinsaus, de sojasaus, de rijstazijn, de sesamolie, de olijfolie en het vijfkruidenpoeder tot een marinade. Leg er de vis in, dek af en laat 1 uur marineren.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 220°C. Neem de zalm uit de marinade en doe de marinade in een sauspannetje. Leg de zalm op bakpapier op een bakplaat en gaar 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Laat de marinade 2 minuten zachtjes inkoken tot saus. Werk de zalm af met de lente-uitjes en wat extra sesamzaadjes en serveer met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.