Gemarineerde kalfsborst op z'n oosters
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gemarineerde kalfsborst op z'n oosters

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkers uit het oosten

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de gember, snij de knoflook in stukken. Verwarm de oven voor op 170° C.  

  2. 2

    Meng de sojasaus, gember, saké en suiker. Prik stukjes look met een mes in het vlees. Leg het vlees 1 uur in de marinade. Draai het regelmatig om.

  3. 3

    Dep het droog, leg het in een braadslee en laat het 1 uur garen in een voorverwarmde oven van 170° C. Bestrijk regelmatig met de marinade.

  4. 4

    Giet 1/2 glas water in de braadslee, bedek het vlees met aluminiumfolie en laat minstens 1 uur verder garen. Het moet heel gaar zijn, een mes moet er makkelijk doorheen kunnen.

  5. 5

    Breng de overgebleven marinade aan de kook en laat wat inkoken. Dien dit op met het kalfsvlees.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de gember, snij de knoflook in stukken. Verwarm de oven voor op 170° C.  

  2. 2

    Meng de sojasaus, gember, saké en suiker. Prik stukjes look met een mes in het vlees. Leg het vlees 1 uur in de marinade. Draai het regelmatig om.

  3. 3

    Dep het droog, leg het in een braadslee en laat het 1 uur garen in een voorverwarmde oven van 170° C. Bestrijk regelmatig met de marinade.

  4. 4

    Giet 1/2 glas water in de braadslee, bedek het vlees met aluminiumfolie en laat minstens 1 uur verder garen. Het moet heel gaar zijn, een mes moet er makkelijk doorheen kunnen.

  5. 5

    Breng de overgebleven marinade aan de kook en laat wat inkoken. Dien dit op met het kalfsvlees.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.