Recept

Onglet met saus van sjalotjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Speciaal stukje rundsvlees

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Pel de sjalot en snij 'm in plakjes.

  2. 2

    Stoof de gepelde en in plakjes gesneden sjalotten goudbruin in een nootje boter. Strooi er de suiker over en giet er de rode wijn bij. Laat op een zacht vuurtje tot de helft inkoken. Voeg er de kalfsfond aan toe en laat weer tot de helft inkoken. Voeg er de room aan toe en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Verhit een flinke klont boter in een pan. Leg het vlees in de pan als de boter lichtjes begint te kleuren. Bak het 3 minuten aan elke kant als het 'bleu' moet zijn. Zet het nog 3 minuten in de oven voor 'saignant', 6 minuten voor 'à point' en 8 minuten voor 'bien cuit'. Haal het uit de oven en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Serveer het vlees met de sjalottensaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Onglet met saus van sjalotjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!