Recept

Meringue met mango-ijs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris dessert

bereiding
  1. 1

    zet de oven op 80°C. Leg bakpapier op een bakplaat.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. doe er geleidelijk aan de kristalsuiker bij. spuit op het bakblik 4 taartjes van 7 cm diameter. zet in de oven en laat 2.30 uur drogen. zet de temperatuur op 220°C en laat nog 3 minuten kleuren. Laat afkoelen.

  3. 3

    schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit af en snij het in blokjes. meng 2 el ervan met het citroensap. pureer de rest.

  4. 4

    splits de eieren. Klop de dooiers met de poedersuiker schuimig in een warmwaterbad. zet de kom in koud water en klop nog even verder. Hou apart.

  5. 5

    Klop de room stijf en meng met de mangopuree. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor. zet 4 uur in de vriezer.

  6. 6

    verdeel de meringues over de borden. schep er een bolletje ijs op en werk af met mango en munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Meringue met mango-ijs
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    zet de oven op 80°C. Leg bakpapier op een bakplaat.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. doe er geleidelijk aan de kristalsuiker bij. spuit op het bakblik 4 taartjes van 7 cm diameter. zet in de oven en laat 2.30 uur drogen. zet de temperatuur op 220°C en laat nog 3 minuten kleuren. Laat afkoelen.

  3. 3

    schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit af en snij het in blokjes. meng 2 el ervan met het citroensap. pureer de rest.

  4. 4

    splits de eieren. Klop de dooiers met de poedersuiker schuimig in een warmwaterbad. zet de kom in koud water en klop nog even verder. Hou apart.

  5. 5

    Klop de room stijf en meng met de mangopuree. Klop de eiwitten stijf en spatel ze erdoor. zet 4 uur in de vriezer.

  6. 6

    verdeel de meringues over de borden. schep er een bolletje ijs op en werk af met mango en munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!