Recept

Frambozenijs met aardbeien, granaatappel, meringue en honing

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Een lekker fris en fruitig dessert. 

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 50 à 70 °C (onder- en bovenwarmte, geen hetelucht). Maak eerst de meringue. Splits de eieren. Doe enkel de eiwitten in een mengschaal met een beetje suiker. Mix schuimig en voeg dan lepel per lepel de rest van de suiker al kloppend toe. Blijf kloppen tot de suiker helemaal is opgelost en het eiwit mooie stevige pieken vormt en glanst.

 2. 2

  Meng het maïszetmeel met de lepel azijn en schep dit heel voorzichtig door het eiwitschuim. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en strijk hierover het eiwit uit tot ± 2 à 3 cm dikte. Laat het eiwit in het midden van de oven ongeveer 1, 5 à 2 u drogen. Zet de oven vervolgens uit maar laat de meringue verder afkoelen in de warme oven zodat hij verder droogt. Dit alles kan je de dag van tevoren doen.

 3. 3

  Klop de slagroom op met de vanillesuiker tot yoghurtdikte. Roer de mascarpone los en spatel voorzichtig door de opgeklopte slagroom.

 4. 4

  Neem een mooi diep bordje en schep er een bol frambozenijs in. Lepel er een flinke toef mascarponeroom bij en werk verder af met gehalveerde aardbeien, frambozen en granaatappelpitjes. Breek de meringue over het dessert en besprenkel met wat honing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Frambozenijs met aardbeien, granaatappel, meringue en honing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!