Filet pur Robespierre
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Filet pur Robespierre

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke fijne plakjes steak

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. 2

    Verhit een klont boter in een pan. Leg het vlees in de pan als de boter lichtjes begint te kleuren. Bak de filet 3 minuten aan elke kant als het ' bleu' moet zijn. Zet hem in de warme oven en laat nog 3 minuten garen voor ' saignant ', 6 minuten voor ' à point' en 8 minuten voor 'bien cuit'. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij de filet pur in niet al te dikke plakken.

  3. 3

    Meng de kappertjes en de rucola met de zongedroogde tomaatjes. Meng in een kommetje de olijfolie met de balsamicoazijn en de truffelolie. Breng de salade op smaak met de dressing.

  4. 4

    Leg de plakjes vlees op voorverwarmde borden. Schik er de salade bovenop en werk af met de parmezaanschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. 2

    Verhit een klont boter in een pan. Leg het vlees in de pan als de boter lichtjes begint te kleuren. Bak de filet 3 minuten aan elke kant als het ' bleu' moet zijn. Zet hem in de warme oven en laat nog 3 minuten garen voor ' saignant ', 6 minuten voor ' à point' en 8 minuten voor 'bien cuit'. Haal uit de pan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij de filet pur in niet al te dikke plakken.

  3. 3

    Meng de kappertjes en de rucola met de zongedroogde tomaatjes. Meng in een kommetje de olijfolie met de balsamicoazijn en de truffelolie. Breng de salade op smaak met de dressing.

  4. 4

    Leg de plakjes vlees op voorverwarmde borden. Schik er de salade bovenop en werk af met de parmezaanschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.