Recept

Penne met ragù van eendenbouten en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke pastaschotel uit de oven, klaar om door je gezin en vrienden te worden opgesmuld. Laat je niet afschrikken door de lange bereidingstijd: je hebt 50 minuutjes werk, de andere 3 uur moet hij garen. 

bereiding
  1. 1

    Week het eekhoorntjesbrood 20 minuten in 200 milliliter warm water. Giet af, snij het eekhoorntjesbrood fijn en bewaar het weekvocht voor de saus.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Maak de selder schoon en snij hem in fijne blokjes. Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze in 4. Snij de pancetta in fijne reepjes.

  3. 3

    Verhit een scheut olie in een hoge braadpan en bak de eendenbouten aan beide zijden goudbruin. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan.

  4. 4

    Doe de ui, de knoflook, de selder en de pancetta in de pan en bak 5 minuten op een zacht vuur. Verhoog het vuur, voeg de kastanjechampignons en het eekhoorntjesbrood toe en roerbak 2 minuten. Doe nu de tomatenpuree, de eendenbouten, de witte wijn, het weekvocht van het eekhoorntjesbrood en de kippenbouillon in de pan en laat op een zacht vuur 3 uur garen.

  5. 5

    Verwarm de oven voor op 185°C. Haal de eendenbouten uit het kookvocht, laat kort afkoelen en haal het vlees van de botten. Laat de saus inkoken tot de helft. Lag dan het eendenvlees weer in de saus en kruid met peper en zout.

  6. 6

    Kook de penne beetgaar, giet af en laat goed uitlekken. Meng de penne met de saus, giet in een ovenschaal en bestrooi met broodkruim en salieblaadjes. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en bak 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne met ragù van eendenbouten en champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!